perjantai 6. syyskuuta 2024





N A I N E N


Toissapäivänä en nähnyt rakkaintani
ei tuo tullut eilenkään
Ellei hän käy tänään,
mitä minä teen?
Huominen on pitkä, täynnä ikävää.


Lyhytproosaa
Meillä on syytä olla kiitollisia luonnolle, joka ymmärsi tehdä selvän eron sukupuolten välille. Nuoresta pitäen olen tarkkaillut naisia, koska heidän olemuksensa on aina viehättänyt. Olkoonpa nuori tai vanha, naisessa on kiinnostavia ominaisuuksia. Kun heitä haastatellaan televisoossa, on ilo seurata heidän ilmeitään, silmäyksiään ja vakuuttavia katseitaan. Ja voi sitä ääntä! Se eroaa selkeästi miesmäisestä urahtelusta ja sitä ryydittävät viehkeät hymyt, jopa silloinkin kun virnui-luun ei olisi aihetta. Naiset ovat enimmäkseen kauniita, ja heidän äänensä on hunajaa. Ei se kuitenkaan liian makea saa olla, koska se tekee miehisen vastapuolen epäluuloiseksi.

Puhuessaan naiset elehtivät kuin etelämaalaiset, vaikka olisivat kotoisin Inarista. Sellainen on ikivanha tapa aina kivikaudelta asti, niin uskoisin. Elehtimisen tarkoitus on vakuuttaa totuus ja lisätä jännitettä, joka syntyy helposti haastateltavan ja haastattelevan miestoimittajan välill, ja syn-tyi jo leirinuotiolla. .

Käsitys totuudesta kyllä vaihtelee ja on hyvin yksilöllistä.  Mies kun on aivan myyty, jos haastatel-tava on vielä nätti ja sillä on vapaasti hulmuavat hiukset. Ainakaan minä en pidä siitä, että nainen kampaa hiuksensa kireästi pään pintaan, tekee jakauksen keskelle ja ajattaa näyttävimmät paikat sängelle. Heidän pitäisi ymmärtää valita kaupasta naisellisia vaatteita ja siroja kenkiä, hameen normipituus olisi tuossa polvien hujakoilla. Ja tottakai naisen ympärillä leijuu hien ja valkosipulin sijaan kukkaistuoksu, koska hän on kukka. Vaan ei se halpa haju saa olla, nuuhkaisu sen ratkaisee. Minä tiedän tämän, sillä nuoruudessa lahjoitin ihastuttavalle tytölle hajuvesipul-lon. Sen nimi oli Tosca, ja vasta jälkeenpäin äkkäsin, että nomen est omen, nimi on enne. Siis tämä Tosca, jonka hän äänsi suomensuotsiksi tuskaLemmenkokemus oli tuskallinen, koska se jäi ilman vastakaikua. 

Jo Tsaikovski havaitsi, että naiset muistuttavat joutsenia. Hän sävelsi heille Pienten joutsennten tanssi nimisen balettiosuuden. Siinä nätit tytöt esittävät viehkeää rivitanssia. Epäilen, että jos säveltäjä olisi ollut suomalaiden, niin pienillä joutsenilla olisi nokialaiset kumisaappaat ja heillä olisi kirjavaksi värjätty irokeesikampaus. Meille kun on omaksuttu läntinen kulttuuri, niin minkäs teet. 

Kaiken kaikkiaan olen ehdottomasti sitä mieltä että tasa-arvon nimissä vouhkaavat kansalai-set ovat väärässä ja joutavat muuttamaan Afganistaniin. Ei tasa-arvo ole tasapäisyyttä, sen tote-sivat jo ranskalaiset suuren vallankumouksensa huumassa. Kyllä elämä on paljon rattoisam-paa kun meillä on rinnallamme naisia. Heidän kanssaan on vain opeteltava elämään säälisesti ja tiedettävä tarkoin mitä sanoo ja sanooko yleensä yhtään mitään. (2024)

Runo: Rakasta sinä vain. Valikoima vanhaa japanilaista laulurunoutta. Suom. Kai Nieminen, Tammi 1986. 

Miettehiä:
Nainen. Siis potentiaali?
Ihmisellä on kaksi päätä. Toiaasella ajatellan, toislle piereskelään.

Asia: woman, fröökynä, schöne Fraun, la bella donna, ilus naine

Rattoisaa perjantai-iltaa


 

1 kommentti: