sunnuntai 31. heinäkuuta 2022


                     
                    TÄHTIEN HEIJASTUMIA                                                         
                                                              Kuva: Tähtien heijastumia 


Jungin mukaan psyykellä on kaksi keskusta. Ego on subjektiivinen tietoisuuden keskus. Unet puolestaan nousevat tiedostamattomasta ”itsestä”, joka on ihmisen olemuksen keskus, luonteeltaan objektiivinen ja persoonan ulkopuolinen. Uni nostaa esiin alitajunnasta kumpuavia symboleja, joihin alkukristityt suhtautuivat  ennakkoluuloisesti. Suhtautuminen uniin on samanlaista kuin asenteet niin sanottuihin yliluonnollisiin ilmiöihin. Skeptikko joka uskoo vain materian olemassaoloon käyttää ristiriitaisesti sanaa yliluonnolllnen ja ivaa juuri sitä käsitettä jonka kieltää. Gregorios Nyssalainen korosti  sisäisen elämän loputonta edistymistä. Ihmisyys on aina liikkeellä jotakin kohti. Ihmisen tehtävä on suunnata tuo loputon liike  oikein. Valvetila on ainaista etenemistä, se on kuin ravia jossa uni auttaa irtautumaan oravanpyörästä ja jättää ihmisen olemuksen ajelehtimaan vapaasti. Tämä näkemys sopii hyvin nykyaikaan.

Sisäisen elämän loputon kehitys kohti ikuista sukeltamista jumaluuden syvyyksiin. Se on hidas kasvaminen (ortodoksit), ei äkillinen "herätys". 

Näin sanoo Lutherus: mikäs ihminen on? Respondit: ihminen on vähämielinen ja hullu, usque annum XL elikkä neljäänkymmeneen ikävuoteen asti, jonka jälkeen hänelle selväksi käypi, että hän on narrien narri. Mutta silloin on hänen elämänsä jo ohitse.

Aikojen saatossa on ollut useita ihmislajeja. Jos Karoliininen instituutti olisi jatkanut rotuopillisia tutkimuksiaan, olisi havaittu että suomalaiset ovat homo neanderthaliksen jälkeläisiä. Sinisilmäisiä ja punertava partakin heilllä on, lyhyet jalat ja outo lyhyt kallo. Omissa tutkimuksissani olen tullut tulokseen, että suomalaisten viehtymys hevirokkiin juontaa juurensa aina pystyihmisen (homo erectus) aikoihin asti. Luuhuilun tilalle on tullut sähkökitara. Rituaalit, tanssit ja käytöstavat viittaaavat samaan suuntaan. Demonien olemassaolosta on erimielisyyttä. Minun mielestäni varmin todistus niiden olemassaolosta on sähkökitara, joka aivan selvästi on sielunvihollisen keksintö. 

Tohtori Zhivago ihmetteli runossaan näin: vaan keitä liemme, mistä, kun kaiken  kaikkiaan jää tyhjää puhumista jälkeemme maailmaan. Pindaros puolestaan arveli, että ihmiset ovat tähtien heijastumia.

Kysymys on niin sekava, että asialle pitää löytää syypää. Koska aiheeseen sotkeutuneita virkamiehiä ei löydy, niin minä epäilen, että syyllinen on Narcissos, luottamusmies, joka etsi peilistä jumalaansa, mutta löysi sieltä itsensä.

Kallas: Reigin pappi. Homo erectus. Homo sapiens neandertalensis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti